{ "title": "Tarantula Örümceği", "image": "https://www.orumcek.gen.tr/images/tarantula-orumcegi.jpg", "date": "19.01.2024 19:43:00", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "Tarantula örümceği, dünya üzerinde tanınmış en önemli örümcek türlerindendir. Vücut özellikleri sebebiyle, ilgi çektikleri için fazla tanınan örümcek türüdür. Tarantula örümceği de diğer örümcekler gibi, sekiz tane ayağa sahiptir. Tarantulaların yaklaşık olarak, 750-800 türü bulunmaktadır. Büyüklükleri ise 2-3 cm ile 10 cm arasında değişmektedir. Hatta bazı türlerinin bacak boyu, 20 santimetreyi geçebilmektedir. Tarantula örümceğinin bacakları, tüylü ve etlidir. Yılın belli zamanlarında ise tüy dökmektedirler. Çok farklı renklerde, birçok türü bulunmaktadır. Mavi renk ve kahverengi tonlarında olan, türler bunlardan bazılarıdır.

Tarantula örümceği, dünya üzerinde en kuvvetli zehire sahip, örümcek türündendir. Fakat bu zehir miktarı, insanı öldürebilecek düzeyde değildir. Zehirli ve tehlikeli olmasına rağmen, birçok kişi tarafından beslenmekten çekinilmemektedir. Tarantulalar ağ yapmadan, av yapabilen bir örümcek türüdür. Farklı renklere sahip, tarantula türleri bulunmaktadır. Renkleri, türlerine göre farklılıklar göstermektedir.

Tarantula örümceği açlığa kaç gün dayanabilir

Karnını doyurduktan sonra, yaklaşık olarak bir hafta on gün kadar aç durabilirler. En fazla Amerika kıtasında yaşamaktadırlar. Tarantulalar ortalama, 3 yıl kadar yaşarlar. Bazen bu süre 5 yıla kadar uzayabilir. Bir defada, binlerce yumurta bırakırlar ve bu yumurtalardan çıkan yavrular 10 ay gibi bir zamanda olgunlaşmaktadırlar. Bu örümcek türü, avını dişleriyle ısırıp zehirlerler. Daha sonra ise zehirledikleri avlarını yemek için, mide suyunu avlarına bulaştırırlar ve daha sonra, bunu suyla beraber emerek beslenirler. Çünkü; tarantula örümceğinin ağız yapısı, çiğneme yeteneğine sahip değildir. Böcek ve farelerle beslenmelerini sağlarlar.

Tarantula örümceğinindüşmanı

Peptis adı ile bilinen yaban arılarıdır. Çünkü bu arılar tarantulaların vücudunu kullanıp, üreme sağlarlar. Yaban arıları, üreme zamanlarında yumurtalarını bırakmak için, tarantula ararlar. Tarantulayı bulduklarında da bir savaş başlar. Bu savaşı da çoğunlukla arılar kazanır. Çünkü bu tür arılar, tarantulaların zehrinden etkilenmez. Yaban arıları, tarantulaları iğnesiyle soktuktan sonra sersemleşmelerini fırsat bilirler ve onları kazdıkları toprağa koyup, karınlarına açtıkları deliğe bir tane yumurta bırakırlar. Bu yumurtadan çıkan yavru, tarantula örümceğinin vücudunu hem yuva olarak hem de besin olarak kullanmaktadır. Bir yaban arısı, vücudunda bulunan 15-20 yumurtanın tamamını bırakana kadar 15-20 tane tarantula örümceği avlar.
" } ] }