{ "title": "Yeşil Örümcek", "image": "https://www.orumcek.gen.tr/images/yapay-orumcek.jpg", "date": "21.01.2024 05:39:24", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Yeşil Örümcek, Örümcekler böcek cinsinden olmayıp bir hayvan olarak geçer. Türkiye'mizde özellikle Karadeniz bölgesinde bulunan yeşil renkli örümcekler parlak yeşil renkli, bacakları diğer örümceklere göre daha uzun ve yeşil renklidir. 6 tane göz bulunur göz çevresi beyaz tüylerle çevrilidir yeşil örümceğin diğer örümceklerden ayrıcalığı solunum organlarıdır yeşil örümceğin solunum organı gövdesinin altında ve balık solungacına çok benzer.

Yeşil örümceklerin erkeklerinde baldırının içinde iki uzun kemik bulunur. Yeşil örümcekler görünüş olarak korkutucu ürkütücü olsa da dişi örümceklerin annelik duyguları oldukça gelişmiştir. Yeşil örümcekler yavrularını tehlikelerden korumak için yeşil yapraklara sararak kamufle ederler. Örümcekler eklem bacaklılardakiler dünyada 50 binden fazla çeşidi olan baş, göğüs karın olarak 3 bölmeden oluşur, karın bölgesi göğse ince bir belle bağlanır. Karın bölgesinin bitiminde bulunan deliklerde salgıladıkları ince ipek sıvıyla ağlarını örerler.

Örümceklerin anatomileri: Örümceklerin başlarında bulunan bir çift anten bulunur bu antenler sayesinde ihtiyaçları olan yiyecekleri ve gidecekleri yönleri bulurlar.

Örümceklerin 8 bacağı bulunur bacaklarının üstündeki tüyler örümceklerin duyu organlarıdır. Örümcek türlerine göre göz sayısı ve şekli değişir bazı örümceklerde 6 göz bulunurken bazılarında 8 kiminde bir çift veya iki çift göz bulunmaktadır. Mağaralarda karanlık ortamda yaşayan örümceklerde ise gözler kaybolmuştur. Örümcekler yiyeceklerini ağ örerek ağa düşen böcekleri sinekleri yer kimileri gördükleri avlarını zıplayarak yakalar salgıladıkları zehirli salgıyla öldürerek yer.

Örümceklerin başlarında bulunan bir çift anten bulunur bu antenler sayesinde ihtiyaçları olan yiyecekleri ve gidecekleri yönleri bulurlar.

Örümceklerin yaşam ortamı: Dünyanın her ülkesinde çeşitli örümcekler bulunur bu örümcekler kimi ev ortamında duvar köşelerinde saklanır kimi rutubetli taşların altında, kimileri ağaçlarda anlaşılacağı gibi her ortamda yaşarlar. Örümceklerin zararsızları olduğu gibi zehirli olanlarında vardır. Türkiye'nin bazı bölgelerinde Doğu Anadolu, Güney Anadolu bölgelerinde kırsal kesimlerde yaşarlar. Örümcekler avlarını kimini ısırarak, kimi arka kısımlarında bulunan tüyleri ok gibi atarak, kimileri ise avlarına tükürük salgısı salarak zehirlerler. En zehirli örümcek türü Karadul örümceğidir.

Örümceklerde üreme: Örümceklerin ağları bir sanat eseridir. İpek ağlarıyla ördükleri ağların içine kozalar yapar ve o kozaların içine yumurtlarlar. Kış sonunda ilkbahar aylarında yumurtalarda örümcekler çıkmaya başlar. Yeni yumurtadan çıkmış örümcekler 4-5 gün sonra kendi ağlarını örerler.

Örümcekleri küçük olarak bilmemize rağmen kimilerini gözle zor görürüz kimileri ise bir kuş avlayacak kadar büyük 25-30 santime kadar büyüktürler.
" } ] }